Nu är jag hemma igen efter att ha varit hos Asse och även sovit där :) Igår var vi ute och fiskade i Miån. Vi hade packat massor med grejer som vi skulle ha med oss och vi gick ner till båten vis sjön. Precis när vi hade kommit ut med båten och skulle börja fiska kom vi på att vi hade glömt masken.

Så det blev att ro tillbaka och hämta den. Sen när vi hade kommit ut med båten för andra gången började det stormblåsa och vi hade inget ankare till båten så den flöt ju iväg. Vi var tvungna att hitta ett annat ställe. Vi rodde en bit till och kom fram till en liten brygga som stack ut från en av åns kanter. Där band vi fast båten och gick av på bryggan för att börja fiska.

Jag fick napp direkt nästan och det visade sig vara en liten sill som hade fastnat på kroken. Men eftersom den var så liten så släppte vi tillbaka den. Efter det nappade det typ 1 000 000 gånger, och jag fick en till fisk. En liten abborre denna gången. Den däremot sparade vi. Sen fick Asse napp och hon fick faktiskt en riktigt stor abborre :) Efter det bara nappade det och nappade, men vi kunde inte få upp fler.

MEN SEN! Nu kommer det häftigaste under HELA fisketuren! Haha! ;D Jag fick en sill till! En ganska liten denna gången också. Men vi hade precis satt oss och fika så vi tänkte vänta med att släppa i den tills vi hade fikat klart. DÅ - när den ligger där, fast på kroken och sprattlar lite så kommer en enormt stor jädda och tar den lilla sillen rakt framför ögonen på oss! Jag skriker och Asse börjar också skrika. Det plaskar och stänker vatten på oss och tillslut så ser vi att jäddan simmar iväg med sillen i munnen! Haha! Gud va kul det var!

Nästa gång vi får en så liten fisk så ska vi använda den som lockbete till jäddor! För jäddan verkligen kom upp till ytan där den lilla sillen låg, och tog sillen i munnen och simmade iväg. Hade vi haft håven nära hade vi absolut kunnat fånga både sillen och jäddan! Nästa gång - då ska vi ta jäddan!!!